Українські напої узвар кисіль квас


Солодкі напої в українській кухні готуються з фруктів і ягід. З сушених або свіжих яблук, груш, вишень, малини, абрикос готують узвари, киселі, холодці, фруктові бабці.

 Солодкі напої в українській кухні готуються з фруктів і ягід.

 
З сушених або свіжих яблук, груш, вишень, малини, абрикос готують узвари, киселі, холодці, фруктові бабці.
 
Улюбленими напоями на Україні з давніх часів були квас і мед. Мед подавали до сочиву на Різдво, медом пригощали на весіллях. Готували його з натурального бджолиного меду шляхом варива з водою і подальшого бродіння.
 
Квас готують з житнього хліба, а також з фруктів і ягід.
 
Дуже популярні такі традиційні напої, як різні наливки, настоянки, варенуха і спотикач.
 
Кисіль з ревеню 
Інгредієнти :
 
- 500 г ревеню
 
- 20 г цедри лимона
 
- 100 г крохмалю
 
- 2 л води
 
- цукор 
Приготування 
Підготовлених живців ревеню нарізувати невеликими шматочками, залити кип’ятком і кип’ятити протягом 15-20 мин.
Купить товары малышам в Москве 
Масу протерти через сито, додати цукор, лимонну цедру, розведений в холодній воді картопляний крохмаль і швидко довести до кипіння.
 
Готовий кисіль розлити в тарілки і охолодити.
 
Кисіль молочний 
Інгредієнти :
 
- 500 г молока
 
- 50 г крохмалю
 
- 100 г цукру
 
- ванілін 
Приготування 
Молоко закип’ятити, додати цукор, ванілін, розведений в холодній воді крохмаль.
 
Довести масу до кипіння, безперервно помішуючи, викласти на блюдо і поставити в холодне місце.
 
Подавати на стіл з фруктовим соком.
 
Кисіль з вишень 
Інгредієнти :
 
- 300 г вишень
 
- 200 г цукру
 
- 60 г крохмалю
 
- 1 л води 
Приготування 
Вишні промити, видалити кісточки, засинати цукром і залишити на 30 мин. Сік, що утворився, злити.
 
Кісточки залити гарячою водою і добре прокип’ятити.

Еще смотрите: